Camperen in Fryslân

Camperen in Fryslân wordt steeds populairder. Onze provincie past met haar rijke cultuur en natuur perfect bij de voorkeuren van de avontuurlijke camperaar. Ben je op zoek naar informatie en inspiratie voor je camperreis naar Fryslân? Kijk dan op de website van Visit Friesland.

De informatie op dit deel van de website is bedoeld voor ondernemers, overheden en (regio)marketingorganisaties die meer informatie zoeken over camperaars, beleid rondom camperen en het opstarten of promoten van camperplaatsen. De informatie is afkomstig uit het rapport van Wendy Tromp over campertoerisme, dat in opdracht van de Marrekrite werd opgesteld. Hieronder vind je alle informatie per doelgroep en algemene informatie over de camperaar.

Over het rapport

Het rapport dat aan grondslag ligt aan deze informatie is in 2022 en 2023 opgesteld, in navolging van het Fries Camper Kader 2017, vastgesteld in de AB vergadering van Recreatieschap Marrekrite. Zowel het AB van de Marrekrite als de Provinsje Fryslân hebben in 2021 middelen beschikbaar gesteld om een projectleider en werkbudget beschikbaar te stellen. De opdracht is uitgevoerd in 2022 en 2023 door Wendy Tromp. Camperen in Fryslân is een van de instrumenten van Vitale Logiesaccommodaties van Gastvrij Fryslân.