De Wimpel

Het aanleggen aan de vele mooie Marrekrite ligplaatsen kost u helemaal niets. Maximaal drie dagen kunt u dezelfde ligplaats gebruiken. Wij onderhouden de voorzieningen, zorgen dat deze veilig en netjes zijn, maaien het gras en zorgen dat de afvalcontainers worden geleegd. Koop een Marrekritewimpel en draag direct bij aan het in stand houden van onze unieke, vrije ligplaatsen in Friesland. 

Het uitvoeren van deze taken kost veel geld. Wij stellen uw bijdrage daarom erg op prijs. De opbrengst van de wimpelverkoop gebruiken we helemaal voor de herbouw van voorzieningen. Wij maken jaarlijks bekend welke ligplaatsen met dit geld worden herbouwd. U kunt als watersporter dus zien wat er met uw bijdrage gebeurt.

Het Vignet

Het initiatief voor de wimpel is in 1987 ontstaan. Daar komt nu, in 2023, het vignet bij. Het vignet is er speciaal voor kleine, open boten, zonder mastje. Het vignet is aan beide zijden voorzien van een plaklaag en kan zowel op de binnen- of buitenkant van de boot (kano, SUP o.i.d.) geplakt worden als op een raam.

Geschiedenis wimpel

Wimpelprijzen 2023

–Vignet (7x10cm) – € 15,00
– Formaat klein (18 x 24 cm) – € 15,00
– Formaat middel (30 x 40 cm) –  € 20,00
– Formaat groot (50 x 70 cm) –  € 25,00

 

Verkooppunten

De wimpel en/ of het vignet is op heel veel plaatsen in Friesland te koop. U kunt terecht bij de meeste VVV’s, watersportbedrijven, botenverhuurders en jachthavens. Klik op de link om de volledige lijst met Marrekritewimpel verkooppunten te bekijken: Marrekritewimpel verkooppunten 2022

Veldverkopers

Op verschillende plaatsen in Friesland kunt u onze vrijwilligers tegenkomen, die u de wimpel kunnen verkopen. Desgevraagd kunnen zij zich legitimeren.

Wilt u Marrekrite structureel steunen, word dan donateur.

Als donateur krijgt u de wimpel en/ of het vignet elk jaar automatisch thuis gestuurd.

Donateur worden

Website

U kunt de wimpel en/of het vignet natuurlijk ook via onze webshop kopen (auch von Deutschland aus verwendbar). U betaalt veilig met iDeal (via Mollie). U betaalt verzendkosten bovenop de wimpelprijs.

Bestellen via de webshop

Nieuws