Gastheer in het buitengebied

Marrekrite is al 60 jaar hét recreatieschap voor het Friese water en land. We realiseren op water en op land  recreatieve voorzieningen onderhouden deze. We zijn uw gastheer in het buitengebied.

We willen het verblijf voor recreanten in onze mooie provincie zo aangenaam mogelijk maken. De verbondenheid met de natuur en het landschap is daarbij van groot belang.

Genieten van Friesland
Of u nu gaat varen, fietsen, wandelen of met de camper op pad, we nodigen iedereen uit door de provincie te ‘zwerven’ en zo te genieten van Friesland.

Uniek sinds 1957
We beheren een enorm netwerk van ongeveer 34 kilometer aan aanlegplekken, verspreid over circa 300 prachtige locaties in de provincie. We kunnen iedere dag weer aan zo’n 700 objecten op 400 locaties, schepen een gratis ligplaats in de vrije natuur bieden. Ons netwerk van aanlegplekken is uniek in Nederland en zelfs in Europa. Nergens is het zo goed geregeld als in Friesland. En dat al sinds 1957.

Ook de knooppuntnetwerken Fietsnetwerk Fryslân (2.800km) en Wandelnetwerk Fryslân (3.800km) vallen onder ons beheer. Beide netwerken zijn provinciedekkend en bieden u een fantastische mogelijkheid om Friesland te ontdekken. Fietsnetwerk Fryslân wordt al jaren als beste van Nederland beoordeeld.

Ook realiseren wij toeristische overstappunten (TOPs), overstappunten om te voet, op de fiets of varend de omgeving te verkennen.

Midden in de samenleving
Marrekrite staat middenin de Friese samenleving. Veel Friezen zien Marrekrite als ‘iets van ons allemaal’. Ze zijn blij met wat we doen en zijn er trots op. Daardoor kunnen we rekenen op een hecht netwerk van vrijwilligers. Zij houden voor ons toezicht en helpen bij de verkoop van onze wimpel.

Samenwerking en contact
Marrekrite werkt met veel partijen samen. Dat geldt in de eerste plaats voor onze directe deelnemers. Daarnaast werken we nauw samen met organisaties als Wetterskip Fryslân, Merk Fryslân, It Fryske Gea en Staatsbosbeheer.

Hoe is het geregeld?
Marrekrite is een Gemeenschappelijke Regeling. We voeren namens onze deelnemers (de provincie en een groot aantal Friese gemeenten centraal een aantal taken uit, die zij anders apart van elkaar zouden doen. Zo boeken we een aantal voordelen:

    • We kunnen goedkoper werken (de krachten bundelen is voordeliger dan ieder voor zich).
    • We bouwen specialistische kennis en expertise op.
    • We sturen op eenduidigheid en kwaliteit in het gehele provinciale gebied.
    • We zijn voor iedereen het aanspreekpunt.

Budget
Ons jaarlijkse budget (ca. € 1.4 miljoen) wordt opgebracht door onze deelnemers. Daarnaast levert de verkoop van onze wimpel jaarlijks een forse bijdrage op. In 2020 was de netto opbrengst maar liefst € 170.000. Hiermee dragen de watersporters zelf ook in belangrijke mate bij aan het onderhoud van hun geliefde voorzieningen.

Nieuws

Werken bij Marrekrite?

17/03/2023

Wij zijn op zoek naar twee nieuwe collega’s. Kom jij ons team versterken? We zoeken een officemanager en een projectleider. Officemanager (24 uur) Als officemanager faciliteer je in praktische zin het dagelijks reilen en zeilen binnen de organisatie en zorg je dat de basisfaciliteiten om als organisatie te kunnen functioneren op orde zijn (ogen, oren en handen van de organisatie). Het betreffen grotendeels (financieel) administratieve en ondersteunende werkzaamheden. Projectleider (32 uur) Marrekrite voert namens de deelnemers in toenemende mate projecten uit op het vlak van recreatie. Als projectleider bereid je dergelijke projecten voor en voer je ze uit, waarbij je ook verantwoordelijk bent voor de gehele projectadministratie en de contacten met alle betrokken partijen. Solliciteren? Lijkt het je leuk om bij ons te werken en past een van deze functies bij jou, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. De volledige vacaturetekst en hoe je kunt reageren op…

Marrekrite
Wandelen

Trajecten Wandelnetwerk Fryslân afgesloten vanwege broedseizoen

13/03/2023

Het broedseizoen gaat bijna weer beginnen. In deze periode zijn vogels extra kwetsbaar. Ze zoeken een rustige plek op om te nestelen en hun jongen groot te brengen. Als ze daarbij verstoord worden, zullen ze het nest verlaten en zal het broedsel mislukken. Met name voor bedreigde soorten is dit natuurlijk niet wenselijk. Organisaties als It Fryske Gea, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten sluiten daarom tijdens het broedseizoen (delen) van hun gebieden af voor bezoekers. Wandelnetwerk Fryslân, het wandelknooppuntnetwerk, gaat ook vaak door deze gebieden. Dat betekent dat sommige trajecten tijdens het broedseizoen zijn afgesloten. Op www.marrekrite.bwhvue2.nl/kaart kun je (vanaf 15 maart) zien welke trajecten gestremd zijn. Trajecten in de broedseizoen-gebieden staan ook aangegeven op onze wandelkaarten: www.marrekrite.bwhvue2.nl/wandelen/wandelknooppuntkaarten. Het broedseizoen loopt van 15 maart tot 15 juli. Wil je de dieren helpen door tijdens het broedseizoen deze paden niet te betreden? Gelukkig blijven er nog duizenden kilometers aan wandelnetwerk over waar u…